Strzałkę w górę dostarczyły profilki.pl

poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Składniki
6 sztuk białej kiełbasy
2 duże cebule
1,5 łyżki miodu
3 łyżeczki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
1 szklanka piwa np. Lech
1/2 łyżeczki majeranku


Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Na koniec smażenia dodajemy majeranek i mieszamy. Cebulę układamy na dnie naczynia żaroodpornego, a na niej kiełbasę. Delikatnie ją nacinamy, ale również można po nakłuwać wykałaczką, aby soki lepiej wchłonęła.  Całość zalewamy piwem. Następnie musztardę mieszamy z miodem i na wierzch kiełbas wlewamy sos. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 45 minut w 180 St C.


Powiem tylko tyle, że jest to bardzo proste i szybkie danie i do tego bardzo smakowite :)

Smacznego!

14 komentarzy:

  1. mmm, pyszna! kiełbasa w piwie była u nas hitem w zeszłym roku, aż znów nabrałam ochoty;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę mamie pokazać ten przepis :) Kiełbaska wygląda mega smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy nie pieklam białej kiełbasy, choć zbieram się za to od dłuższego czasu, ciekawa wersja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubimy białą kiełbasę ale jemy ją tylko na Wielkanoc :) Twoja propozycja podania musi być wyśmienita :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda ciekawie...jeszcze nie jadłam w takiej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda znakomicie . Ale ta kiełbaska jest surowa czy już parzona i dopiero ja przyrządzamy ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moja była parzona, ale surowa tez może byc.

      Usuń
  7. Wygląda smakowicie . Ale ta kielbaska jest surowa czy juz parzona przed przyrządzaniem jej?

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszę zapisać ten przepis na przyszłość, bo to fajny pomysł na obiad dla faceta :)

    OdpowiedzUsuń
  9. O jeszczd białej kiełbasy tak nie robiłam,zdecydowanie bez miodu :-)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)