Racuszki z jabłkami - mega puszyste


Składniki
1 jajko
2 łyżki cukru
Szczypta soli
2 duże jabłka
0,5 kg mąki pszennej
1,5 szklanki letniego mleka
1 opakowanie suchych drożdży

Przygotowanie
Wsypujemy mąkę do miski, dodajemy drożdże, cukier, sól. Mieszamy i dodajemy jajko i mleko. Całość dokładnie mieszamy mikserem. Następnie ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę, aby wyrosło. Gdy ciasto podwoi swoja objętość dodajemy pokrojone jabłka w 0,5 cm kostkę. Ponownie mieszamy ciasto. Na rozgrzany tłuszcz nakładamy po łyżce masy i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem. Racuszki są bardzo proste w wykonaniu i co najważniejsze bardzo smaczne. Idealna przekąska dla małych dzieci :)

Smacznego!


13 komentarzy:

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka