Pieczone ziemniaczki z chrupiącą skórką


Składniki
2 łyżki oleju
Sól i pieprz do smaku
Pół łyżeczki tymianku
1 kg młodych ziemniaków
Płaska łyżeczka suszonego czosnku


Przygotowanie
Ziemniaki dobrze wyszorować pod bieżącą wodą szczoteczką.  Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy wszystkimi przyprawami wraz z olejem. Całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ziemniaki wstawiamy do piekarnika na ok 1,5 godziny w 190 St C.

Jesli jesteście niecierpliwi to przed oprószeniem przyprawami możecie ziemniaki podgotować z 5 minut i dopiero doprawić i upiec. Skróci to czas pieczenia.

Smacznego!

21 komentarzy:

  1. Sama robię takie ziemniaczki, lecz je obieram :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tak samo ;) Smaczne są

      Usuń
    2. Też obieram, ale młodych nie trzeba.

      Usuń
  2. Szybkie danie i z pewnością pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ślinka cieknie! uwielbiam takie ziemniaczki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubie pieczone ziemniaczki

    OdpowiedzUsuń
  5. Moje życie bez ziemniaków nie miałoby sensu... :D Z chęcią wypróbuję przepis, bo wyglądają obłędnie w takiej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale pysznie wyglądają :) Zjadłabym sobie takiego.

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam ziemniaki, takie muszą być przepyszne.

    OdpowiedzUsuń
  8. takie młode pieczone ziemniaczki są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja robię wersję szybko, czyli z wcześniej podgotowanymi ziemniakami :)
    Uwielbiam z sałatka z pomidorów lub maślanką.

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam pieczone ziemniaczki :) Ciekawe przepisy,obserwuję i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka