Kawa Latte Domowej Roboty
Składniki
2/3 szklanki mleka
Pół szklanki kawy
Spieniacz do mleka
Przygotowanie
Podgrzewamy mleko w rondelku. Przelewamy je do wysokiej szklanki i tworzymy pianę spieniaczem ok 1 minuty. Do ubitej piany wlewamy powoli po ściance szklanki kawę (najwygodniej będzie z naczynia z dzióbkiem) lekko ją przechylając, ale nie za bardzo ponieważ nam nie wyjdzie.Do tak przygotowanej kawy możecie dodać różnego rodzaju syropy smakowe, kakao lub na wierzch bitą śmietanę.
Smacznego!
Kiedyś tak kombinowałam do czasu aż nie dostałam na urodziny maszyny do kawy, robi za mnie wszystko ale jest jeden minus - coś chyba myślę że pijam przez to więcej kawy ..
OdpowiedzUsuńOj szkoda, że nie mam spieniacza do mleka :)
OdpowiedzUsuńnapiłabym sie:)
OdpowiedzUsuńU mnie dzień bez latte dzień stracony :)
OdpowiedzUsuńWyszła perfekcyjnie :) Ja ostatnio wypracowałam sobie recepturę na kawę mrożoną i takową robię na okrągło niemal.
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kawa :) Ja jeszcze wierzch posypuję szczyptą cynamonu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam latte, jak gdzieś jestem poza domem to tylko takie zamawiam, ale sama jeszcze nie robiłam :) Pycha :)
OdpowiedzUsuńRobię taką kawę w identyczny sposób ;)
OdpowiedzUsuńnie mam spieniacza, dziś cały czas pada :/ chyba czas na kolejną kawkę, moja nie będzie tak ładna
OdpowiedzUsuńMmmmm wygląda bardzo smakowicie! W końcu trafiłam na innego bloga niż książkowy, który od razu mi się spodobał! ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko,
Daria z Kraina Książką Zwana
mam słabość do kawy :)
OdpowiedzUsuńMmm pychotka :-)
OdpowiedzUsuńMam spieniacz i leży w szafce odkąd mamy Nescafe Gusto :)
OdpowiedzUsuńLepszej Latte nie piłam jak, ten co mi robi codziennie :)
Idealne warstwy Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńSuper!
OdpowiedzUsuń