Placuszki z cukinii


Składniki
2 jajka
3 średnie cukinie
Olej do smażenia
Sól i pieprz do smaku
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1/3 łyżeczki czosnku granulowanego

Przygotowanie
Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach na tarce jarzynowej wraz ze skórką. Dodajemy przyprawy do smaku, jajka, mąki i mieszamy całość. Takie  placuszki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Pozdrawiam serdecznie

9 komentarzy:

  1. U mnie rozpoczął się sezon na placuszki z dyni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszą być wyśmienite,bardzo apetycznie wyglądają;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale dawno nie jadłam takich placuszków:) Dzięki za inspirację:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię takie placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Moje ulubione :) uwielbiam cukinię pod każdą postacią :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Proponuję dodać do tych placków posiekaną mietę-pycha

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka