Sakiewki schabowe z cukinią
Składniki
2 łyżki masła
Sól, pieprz
1 duża cukinia
6 plastrów schabu
Papryka słodka
Przyprawa gyros
Czosnek granulowany
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy na bardzo cieniutkie plasterki. Delikatnie oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Na środek układamy garstkę cukinii startej na dużych oczkach na tarce. Boki zbieramy i dociskamy do siebie i mocujemy wykałaczkami. Takie sakiewki oprószamy papryką słodką i przyprawą gyros. Tak przygotowane sakiewki układamy do naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy masłem. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 190 st C, ok 1 godziny. Podajemy z ziemniakami, frytkami, a nawet ryżem.
Pozdrawiam Natalia :)
smakowicie wyglądają !
OdpowiedzUsuńAle pomysłowe:)
OdpowiedzUsuńpychota
OdpowiedzUsuńWOW!!! ale fantastyczny pomysł! Normalnie muszę wypróbować! GENIALNE!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na podanie mięsa. Dodatkowa dekoracja na półmisku. Rewelacja :)
OdpowiedzUsuńpysznie nadziane :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńFajnie i smakowicie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności!
OdpowiedzUsuńLubię cukinię, nawet wczoraj zrobiłam pyszny krem z cukinii, pycha. Ale nie widziałam jeszcze takiego pomysłu, muszę koniecznie spróbować. Dziekuję za inspirację:)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńO mniam wygląda fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam blogi o gotowaniu , dodaje do obserwowanych :)