Strzałkę w górę dostarczyły profilki.pl

niedziela, 14 grudnia 2014

Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta



Składniki na farsz
Pół kostki sera feta
Pieprz do smaku
250 g mrożonego szpinaku
Czosnek granulowany do smaku

Przygotowanie
Wyjmujemy szpinak i wrzucamy na masło, smażymy, aż się rozpuści ok 10 minut. Następnie dodajemy czosnek i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Do wystudzonego szpinaku dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy dokładnie łyżką.

Składniki na roladki
5 plastrów schabu
Mąka do panierki
Masło klarowane do smażenia

Przygotowanie
Mięso cieniutko rozbijamy solimy, pieprzymy. Na mięso kładziemy ok 1,5 łyżki stołowej farszu i zawijamy w rulon, tak jak na krokiety. Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony po ok 3 minutki. Następnie podsmażone mięso można włożyć do naczynia żaroodpornego na ok 20 minut w 180 st C, aby dla pewności nie były surowe. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem :)

Dodatkowo z reszty szpinaku przygotowałam sos.
Dodałam do niego 3 łyżki śmietany i chwilę podgrzewałam :)

Pozdrawiam Natalia :)


16 komentarzy:

  1. szpinak i feta to wspaniałe połączanie, w mięsie zawinięte to pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę być dobre, na pewno wypróbuję !!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. szpinak z fetą - to już dla mnie genialny, ulubiony zestaw, kupuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super danie. Wyglądają pysznie :-) pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow, pychota, aż ślinka cieknie. uwielbiam szpinak.

    OdpowiedzUsuń
  6. lubię takie roladki :) a jak zapiekam to na wierzchu już nie kładę szpinaku.

    OdpowiedzUsuń
  7. O kurczę, zapowiada się pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ależ zjadłabym takie danie na jutrzejszy obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają przepysznie, na pewno niedługo sama je zrobie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ajajaj zjadłabym zjadła. Zgłodniałam potwornie! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. uwielbiam roladki ze szpinakiem:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wyglądają bardzo smacznie :) ostatnio szukałam inspiracji obiadowej i to jest to :) Uwielbiam szpinak

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)