Krem truskawkowy do ciasta
Składniki:
Ubijamy dobrze schłodzona śmietanę na sztywno, w czasie ubijania dodajemy cukier puder i dalej ubijamy. Dodajemy żelatynę, zmiksowane truskawki i mieszamy delikatnie. Dałam odrobinę czerwonego barwnika dla koloru, ale nie trzeba go dawać. Odstawiamy krem na ok 2 godziny do lodówki, aż zgęstnieje. Najlepiej całe naczynie zafoliować. Wtedy krem nie przejdzie zapachami z lodówki. Takim kremem przekładamy np. biszkopt lub dajemy do innych deserów.
- 0,5l kremówki
- 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w wodzie
- 2 łyżki cukru pudru
- truskawki ok 1 szklanka(zmiksowane)
Ubijamy dobrze schłodzona śmietanę na sztywno, w czasie ubijania dodajemy cukier puder i dalej ubijamy. Dodajemy żelatynę, zmiksowane truskawki i mieszamy delikatnie. Dałam odrobinę czerwonego barwnika dla koloru, ale nie trzeba go dawać. Odstawiamy krem na ok 2 godziny do lodówki, aż zgęstnieje. Najlepiej całe naczynie zafoliować. Wtedy krem nie przejdzie zapachami z lodówki. Takim kremem przekładamy np. biszkopt lub dajemy do innych deserów.
bardzo smakowity i przyda mi się ten przepis w najbliższym czasie:)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo:)
UsuńCiasto proste i wygląda super ;)
OdpowiedzUsuńświetny kolorek:)
OdpowiedzUsuńAle pysznie :)
OdpowiedzUsuńświetny kolor:) uwielbiam takie kremy:)
OdpowiedzUsuńpycha!!!!
OdpowiedzUsuńAle różowiutki, pychota
OdpowiedzUsuńAle tu pysznie u Ciebie, tęsknię za truskawkami :(
OdpowiedzUsuńuwielbiam taki domowy krem, niebo w gębie
OdpowiedzUsuńSuper wygląda i jaki kolorek :)
OdpowiedzUsuńmmmm wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kremy. Wspaniale wygląda :-)
OdpowiedzUsuńTeż robię taki krem - jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńNapewno na feriach spróbuję :-)
OdpowiedzUsuń