Strzałkę w górę dostarczyły profilki.pl

niedziela, 14 października 2012

Krem truskawkowy do ciasta

Składniki:
  •     0,5l kremówki
  •     3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w wodzie
  •     2 łyżki cukru pudru
  •     truskawki ok 1 szklanka(zmiksowane)
Przygotowanie:

Ubijamy dobrze schłodzona śmietanę na sztywno, w czasie ubijania dodajemy cukier puder i dalej ubijamy. Dodajemy żelatynę, zmiksowane truskawki i mieszamy delikatnie. Dałam odrobinę czerwonego barwnika dla koloru, ale nie trzeba go dawać. Odstawiamy krem na ok 2 godziny do lodówki, aż zgęstnieje. Najlepiej całe naczynie zafoliować. Wtedy krem nie przejdzie zapachami z lodówki. Takim kremem przekładamy np. biszkopt  lub dajemy do innych deserów.




15 komentarzy:

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)