Ciasto agrestowo, porzeczkowo truskawkowe
Składniki
5 jajek
1 kostka masła
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki pszennej
1 opakowanie cukru wanilinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Porzeczki, agrest, truskawki ilość według uznania.
Przygotowanie
Ucieramy miękkie masło z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Do tej masy dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i miksujemy. Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy w 180 stopni i ok 50 minut. Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego!
Agrest... Dawaj mi tu kawałek:)
OdpowiedzUsuńulala zjadłabym < 33
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ciasta ucierane, czy też drożdzowe, zawsze szybko znikają :)
OdpowiedzUsuńciasto na maśle? z owocami?? jestem na TAK!
OdpowiedzUsuńI znowu pyszności :) Uwielbiam kwaskowaty smak agrestu i porzeczek w ciastach :)
OdpowiedzUsuńJa również lubię kwaskowe ciasta :)
UsuńWygląda apetycznie :) Muszę pokazać je mamie, bo mamy dużo porzeczek i nie wiedziałyśmy co z nimi zrobić :)
OdpowiedzUsuńPolecam ponieważ jest bardzo szybkie w wykonaniu, a jakie pyszne.
UsuńJeśli nie macie pomysłu na porzeczki to zamroźcie je na tacce, a potem przesypcie do woreczków foliowych i jak znalazł porzeczki na zimę do ciasta :)
też tak mrożę porzeczki :)
Usuńps. pyszne sezonowe ciacho :)
Ciasto wygląda bardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńBaaardzo lubię takie ciasta - Twoje wygląda niezwykle apetycznie :)
OdpowiedzUsuńWyglada niesamowicie pysznie, mój chłopak jest cukiernikiem wiec sie za to zabierze :D
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com Odpowiadam na każdą obserwacje i propozycje wejść w linki :)
pewnie jest pyszne!
OdpowiedzUsuńGenialne, zjadłabym kawałek.
OdpowiedzUsuńmmm zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńTakie wypełnione letnimi owocami musiało smakować obłędnie! :)
OdpowiedzUsuń