Ciastka francuskie z białym serem
Składniki
1 jajko
5 łyżek mleka
1 opakowanie cukru wanilinowego
250 g sera białego półtłustego
1 czubata łyżka cukru pudru
1 gotowe ciasto francuskie
Przygotowanie
Ser przekładamy do miseczki, dodajemy cukier puder, cukier wanilinowy i mleko. Całość dokładnie blendujemy. Masę odkładamy na bok. Następnie rozwijamy ciasto francuskie i przekładamy na nie masę serową. Zwijamy w rulon i kroimy ostrym nożem w paski ok 1 cm. układamy na blaszce wysmarowanej odrobiną tłuszczu lub wyłożonej papierem do pieczenia. Rozkłóconym jajkiem smarujemy wierzch ciastek. Ciastka pieczemy w 200 st C, ok 20-25 minut.
Wyglądają bardzo smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam takich deserów ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają super, przepis zapisuję, niedługo zrobię! :)
OdpowiedzUsuń>FOXYDIET<
oj, ale bym zjadła...
OdpowiedzUsuńZjadłabym wszystkie :)
OdpowiedzUsuńw sam raz gdy nagle napadnie nas ochota na słodkie :)
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie ma w sobie to "coś" :D Bardzo smaczne zawijaski :)
OdpowiedzUsuńCudne <3
OdpowiedzUsuńCudownie łatwe i bajecznie pyszne :)
OdpowiedzUsuńJak zawsze same pyszności :D
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wyglądają
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńTo jedna z moich ulubionych wersji na ciastka francuskie :)
OdpowiedzUsuń