Biała kiełbasa pieczona w piwie
Składniki
6 sztuk białej kiełbasy
2 duże cebule
1,5 łyżki miodu
3 łyżeczki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
1 szklanka piwa np. Lech
1/2 łyżeczki majeranku
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Na koniec smażenia dodajemy majeranek i mieszamy. Cebulę układamy na dnie naczynia żaroodpornego, a na niej kiełbasę. Delikatnie ją nacinamy, ale również można po nakłuwać wykałaczką, aby soki lepiej wchłonęła. Całość zalewamy piwem. Następnie musztardę mieszamy z miodem i na wierzch kiełbas wlewamy sos. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 45 minut w 180 St C.
Powiem tylko tyle, że jest to bardzo proste i szybkie danie i do tego bardzo smakowite :)
Smacznego!
mmm, pyszna! kiełbasa w piwie była u nas hitem w zeszłym roku, aż znów nabrałam ochoty;)
OdpowiedzUsuńMuszę mamie pokazać ten przepis :) Kiełbaska wygląda mega smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPrawdziwe pyszności.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Mniam , uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie pieklam białej kiełbasy, choć zbieram się za to od dłuższego czasu, ciekawa wersja :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy białą kiełbasę ale jemy ją tylko na Wielkanoc :) Twoja propozycja podania musi być wyśmienita :D
OdpowiedzUsuńWygląda ciekawie...jeszcze nie jadłam w takiej wersji :)
OdpowiedzUsuńWygląda znakomicie . Ale ta kiełbaska jest surowa czy już parzona i dopiero ja przyrządzamy ?
OdpowiedzUsuńMoja była parzona, ale surowa tez może byc.
UsuńWygląda smakowicie . Ale ta kielbaska jest surowa czy juz parzona przed przyrządzaniem jej?
OdpowiedzUsuńMuszę zapisać ten przepis na przyszłość, bo to fajny pomysł na obiad dla faceta :)
OdpowiedzUsuńAż ślinka leci :P <3
OdpowiedzUsuńO jeszczd białej kiełbasy tak nie robiłam,zdecydowanie bez miodu :-)
OdpowiedzUsuń