Surówka z kapusty pekińskiej z marchweką
Składniki
1 jabłko
2 marchewki
1 średnia cebula
2 łyżki majonezu
Sól i pieprz do smaku
Mała główka kapusty pekińskiej
Przygotowanie
Kapustę przekrawamy wzdłuż i kroimy w cieniutkie paseczki. Obieramy marchew, jabłko i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem łączymy i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę odstawiamy do lodówki na 30 minut, aby się przegryzła.
Smacznego!
też taką robię :) i Krzyś bardzo ją lubi :)
OdpowiedzUsuńNajprostsza i najlepsza :)
Usuńbardzo lubię tę surówkę :) ja zamiast majonezu daję jogurt naturalny, ale to tylko dlatego żeby była lżejsza :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona surówka, ale ja podaję z jogurtem naturalnym :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam surowki z pekinskiej :))
OdpowiedzUsuńnajlepsze takie proste i szybkie surówki :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj robiłam na obiad rewelacja ;) najlepsza!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że posmakowała :)
Usuń