Makaron w kremowym sosie z gorkonzolą i szpinakiem


Składniki
2 łyżki masła
150g sera gorkonzola
200g mrożonego szpinaku
Pół szklanki mleka
2 czubate łyżki śmietany 18%
Szczypta czosnku i pieprzu
Dowolny makaron

Przygotowanie
Wyjmujemy szpinak z zamrażarki, wrzucamy na patelnię i smażymy na maśle ok 10 minut. Do szpinaku dodajemy rozdrobniony serek, mleko i śmietankę. Całość doprawiamy czosnkiem, pieprzem i szczyptą soli do smaku. Gotujemy jeszcze minutkę i podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem. Pamiętajmy, aby ser gorkonzola był lepszej jakości.

Smacznego!

11 komentarzy:

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka