Makaron w kremowym sosie z gorkonzolą i szpinakiem
Składniki
2 łyżki masła
150g sera gorkonzola
200g mrożonego szpinaku
Pół szklanki mleka
2 czubate łyżki śmietany 18%
Szczypta czosnku i pieprzu
Dowolny makaron
Przygotowanie
Wyjmujemy szpinak z zamrażarki, wrzucamy na patelnię i smażymy na maśle ok 10 minut. Do szpinaku dodajemy rozdrobniony serek, mleko i śmietankę. Całość doprawiamy czosnkiem, pieprzem i szczyptą soli do smaku. Gotujemy jeszcze minutkę i podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem. Pamiętajmy, aby ser gorkonzola był lepszej jakości.
Smacznego!
Uwielbiam taki makaron :)
OdpowiedzUsuńLubię takie połączenie :)
OdpowiedzUsuńtylko ja często zamiast gorgonzoli daję fetę :)
Bardzo lubię makaron że szpinakiem
OdpowiedzUsuńObiad idealny:)
OdpowiedzUsuńmniammm, pyszność .
OdpowiedzUsuńAle bym zjadła taki makaron:) Mniam.
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńmoje smaki :) takiemu makaronowi nie odmówię :)
OdpowiedzUsuńNasz syn uwielbia makaron ze szpinakiem. Więc często gości w naszej kuchni:-)
OdpowiedzUsuńkocham szpinak!!!
OdpowiedzUsuńMakaron wygląda bardzo apetycznie. Chętnie bym się takim poczęstowała! :-)
OdpowiedzUsuń