Kokardki w sosie pleśniowo serowym z kurczakiem
Składniki
250g pieczarek
2 serki topione
Pieprz i sól do smaku
1/3 śmietany kremówki
250g makaronu kokardki
50g sera pleśniowego lazur
Szczypta czosnku suszonego
500g podwójnej piersi z kurczaka
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w 1 cm kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ok 10 minut. Usmażonego kurczaka przekładamy do miski. Na tej samej patelni smażymy pieczarki, pokrojone wcześniej w plasterki. Gdy już pieczarki mamy osmażone, dodajemy do nich mięso, serki topione, ser lazur i roztapiamy, aby powstał sos. Na sam koniec dodajemy śmietankę i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą czosnku do smaku. Gotujemy na małym ogniu jeszcze ok 3 minut. Podajemy ciepły sos z makaronem.
Czesto robię podobny makaron :)
OdpowiedzUsuńjedna z potraw, które nie wyglądają pięknie, ale w smaku są niebiańskie :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie! :) bardzo lubię makarony w każdym wydaniu! :)
OdpowiedzUsuńtakim makaronem nie pogardzę :)
OdpowiedzUsuńpóki co plesniowego serka nie moge jesc, ale uwielbiam takie sosiki ! :)
OdpowiedzUsuńniebo w gebie :)