Placuszki z cukinii
Składniki
2 jajka
3 średnie cukinie
Olej do smażenia
Sól i pieprz do smaku
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
Przygotowanie
Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach na tarce jarzynowej wraz ze skórką. Dodajemy przyprawy do smaku, jajka, mąki i mieszamy całość. Takie placuszki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Pozdrawiam serdecznie
U mnie rozpoczął się sezon na placuszki z dyni :)
OdpowiedzUsuńMuszą być wyśmienite,bardzo apetycznie wyglądają;)
OdpowiedzUsuńAle dawno nie jadłam takich placuszków:) Dzięki za inspirację:)
OdpowiedzUsuńmniaaaaam, pyycha! :D
OdpowiedzUsuńpositivelittlethink.blogspot.com [klik]
bardzo lubię takie placuszki :)
OdpowiedzUsuńPychotka :D
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy takie placuszki:)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione :) uwielbiam cukinię pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńProponuję dodać do tych placków posiekaną mietę-pycha
OdpowiedzUsuń