Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta
Składniki na farsz
Pół kostki sera feta
Pieprz do smaku
250 g mrożonego szpinaku
Czosnek granulowany do smaku
Przygotowanie
Wyjmujemy szpinak i wrzucamy na masło, smażymy, aż się rozpuści ok 10 minut. Następnie dodajemy czosnek i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Do wystudzonego szpinaku dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy dokładnie łyżką.
Składniki na roladki
5 plastrów schabu
Mąka do panierki
Masło klarowane do smażenia
Przygotowanie
Mięso cieniutko rozbijamy solimy, pieprzymy. Na mięso kładziemy ok 1,5 łyżki stołowej farszu i zawijamy w rulon, tak jak na krokiety. Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony po ok 3 minutki. Następnie podsmażone mięso można włożyć do naczynia żaroodpornego na ok 20 minut w 180 st C, aby dla pewności nie były surowe. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem :)
Dodatkowo z reszty szpinaku przygotowałam sos.
Dodałam do niego 3 łyżki śmietany i chwilę podgrzewałam :)
Pozdrawiam Natalia :)
szpinak i feta to wspaniałe połączanie, w mięsie zawinięte to pychota :)
OdpowiedzUsuńMuszę być dobre, na pewno wypróbuję !!!!
OdpowiedzUsuńszpinak z fetą - to już dla mnie genialny, ulubiony zestaw, kupuję przepis :)
OdpowiedzUsuńSuper danie. Wyglądają pysznie :-) pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńWow, pychota, aż ślinka cieknie. uwielbiam szpinak.
OdpowiedzUsuńmusze z kurczakiem zrobic
OdpowiedzUsuńlubię takie roladki :) a jak zapiekam to na wierzchu już nie kładę szpinaku.
OdpowiedzUsuńO kurczę, zapowiada się pysznie :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie
OdpowiedzUsuńmniam ! ♥
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;)
ależ zjadłabym takie danie na jutrzejszy obiad :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie, na pewno niedługo sama je zrobie :)
OdpowiedzUsuńAjajaj zjadłabym zjadła. Zgłodniałam potwornie! :)
OdpowiedzUsuńwyglada pysznie !
OdpowiedzUsuńuwielbiam roladki ze szpinakiem:)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie :) ostatnio szukałam inspiracji obiadowej i to jest to :) Uwielbiam szpinak
OdpowiedzUsuń