Karkówka w sosie meksykańskim
Dzisiaj przepis na pyszną karkówkę w sosie meksykańskim z pieczarkami i
cebulą. W sam raz na niedzielny obiadek. Przepis dorwałam od mojej
znajomej Małgosi T. Karkówka zasmakowała mi bardzo, więc postanowiłam podzielić się z wami tym przepisem. Do tego dania użyłam gotowego sosu
meksykańskiego Łowicz.
Składniki:
Ok 5 plastrów karkówki
Sól, pieprz
3 średnie cebule
Ok 200g pieczarek
Olej do smażenia
Gotowy sos meksykański
Przygotowanie:
Karkówkę rozbijamy na cienkie plastry. Oprószamy solą i pieprzem.
Smażymy na średnim ogniu z obu stron i przekładamy do naczynia
żaroodpornego. Następnie podsmażamy cebulę oraz pieczarki. Plastry
karkówki przekładamy cebulą, pieczarkami i mięsem. Na wierzchu polewamy
sosem. Wkładamy do piekarnika na 200 st C na 1,5 godziny.
Pyszna! Wesołych Świąt!
OdpowiedzUsuńrzadko używam gotowych sosów, ale akurat te z łowicza są dobre i to po nie sięgam jak już:) pyszna karkówka i szybka:)
OdpowiedzUsuńmmmm sos meksykański :D
OdpowiedzUsuńpycha :)
OdpowiedzUsuńu mnie w domu karkowke mozna bylo by jesc codziennie
OdpowiedzUsuńnajczesciej robie marynowana w musztardzie w piekarnika
pychota!
x
x
x
to może być dobry pomysł na karkówkę:D
OdpowiedzUsuńkarkówka pyszna rzecz :) z reguły piekę całą w piekarniku, ale opcja z sosem też dobra :)
OdpowiedzUsuńpychotka :) bardzo lubię takie dania :)
OdpowiedzUsuńWesołych świąt!:)
OdpowiedzUsuńZDROWYCH ,POGODNYCH ŚWIĄT
OdpowiedzUsuńKarkówka bardzo apetyczna
dziękuję bardzo za odwiedziny :)
OdpowiedzUsuńsubskrybuję i tego bloga :)
przepis świetny i z całą pewnością bym go wykorzystała gdyż i ja i mąż lubimy karkówkę ale w naszym wynajmowanym mieszkanku cierpimy na brak piekarnika :(:(
Pycha! Danie wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńMała kuchareczko, jak tu wiosennie ! :)
A karkówkę przydaloby się zjesc po swietach ;p
Mmm.. Pysznie tutaj. :D
OdpowiedzUsuńA bloga obserwuję, będę czerpać inspiracje. :D
Ależ cuda cudeńka tu pichcisz! :)
OdpowiedzUsuńjejku... jak pyszna karkówka muszę koniecznie zrobić taką ;)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńO rany, pysznie wygląda;)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńakurat na majówkę;)
OdpowiedzUsuńz przykryciem czy bez ?
OdpowiedzUsuńZ przykryciem.
Usuńto jak umieszczam w naczyniu karczek, cebule, pieczarki to pozniej znów karczek ?
UsuńIlonka, no coś ty :)
UsuńNie, tylko jedną warstwę mięsa dajemy :)
Plastry karkówki przekładamy cebulą, pieczarkami i mięsem. Tak napisałaś i dlatego się zastanawiałam ;) dzisiaj wypróbuje:)
OdpowiedzUsuń"Gotowy sos meksykański"...
OdpowiedzUsuńI co w związku z tym?
Usuń