Schabowy pod pierzynką


Dzisiaj na obiad proponuję zmodyfikowanego schabowego: pod cebulową pierzynką z żółtym serkiem. Po prostu coś innego :) Do tego dania przetestowałam sól morską cypryjską w płatkach firmy Royal Brand i oceniam ją na 5.
                                               
Skladniki:
                                                                                                           
5 kotletów schabowych                                                        
3 cebule pokrojone w piórka
Szklanka startego żółtego sera
Łyżeczka majeranku
Sól Royal Brand w płatkach
Pieprz
Papryka ostra
Łyżka koncentratu pomidorowego
Szczypta cukru

Przygotowanie:

Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię i podsmażamy aż będzie miękka. Następnie, dodajemy do niej majeranek, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cukier oraz ostrą paprykę do smaku. Cebulę odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy do niej ser. Całość mieszamy. Taki farsz nakładamy na przygotowane wcześniej kotlety schabowe. Układamy na blaszce i pieczemy ok 10 minut w 180 st C.

7 komentarzy:

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka