Roladki schabowe
Dzisiaj podaję przepis na roladki schabowe nadziewane cebulką i zółtym serem. Taka roladka jest bardzo dobrym zastępstwem tradycyjnego kotleta schabowego. Wyszły bardzo smaczne, mój mąż się wręcz nimi zajadał :)
Składniki:
- Schab bez kości ( ja miałam 6 sztuk gotowego pokrojonego w plastry )
- 3 cebule
- ser żółty
- sól, pieprz
- łyżka ketchupu pikantnego
- pół łyżeczki majeranku
- bułka tarta do panierki
- 3 jajka do panierki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Kroimy cebulę w piórka i smażymy aż będzie miękka. Następnie ścieramy ser zółty na grubych oczkach na tarce jarzynowej. Do ostudzonej cebuli dodajemy keczup, sól, pieprz, majeranek i na końcu ser zółty. Wszystko dokładnie razem mieszamy. Schab rozbijamy cienko, układamy na nim farsz i zawijamy. Roladki panierujemy w jajku roztrzepanym i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Ja je wkładam jeszcze na 15 minut do piekarnika, aby jeszcze dla pewności doszły do siebie.
wyglądają pysznie
OdpowiedzUsuńA tak przy okazji zapraszam do mojego konkursu śniadaniowego - trwa do końca listopada na http://nietylkopasta.pl
mniam mniam
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, jeszcze takiego nie widziałam. Muszę konieczne wypróbować!
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszelkie roladki, bez wyjątku czy drobiowe czy schabowe:)
OdpowiedzUsuńsmaaacznego, mam nadzieje, ze wszystko wyszlo :)
OdpowiedzUsuńTak jest ok :)
UsuńCzuję, że mój też by się zajadał:) Ja w sumie też lubię takie dania - proste, a jednak coś innego:)
OdpowiedzUsuńwszystkie roladki mile widziane u nas na stole:) uwielbiam takie wariacje:D
OdpowiedzUsuńOdskocznia od tradycyjnego schabu, dla mnie rewelka.
OdpowiedzUsuńSuper odskocznia od tradycyjnego schabowego. Już raz spróbowaliśmy i na pewno jeszcze powrócą na nasz stół.
OdpowiedzUsuń