Pierś z kurczaka owinięta boczkiem z camembertem
Składniki:
- dwie piersi z kurczaka
- opakowanie boczku w plasterkach
- pół serka camembert
- sól i pieprz
- folia aluminiowa
Przygotowanie:
Mięso dokładnie myjemy. Każdą z piersi nacinamy wzdłuż (robimy takie kieszonki). Solimy i pieprzymy. Do kieszonek wkładamy serek camembert. Całą pierś owijamy plasterkami boczku, układamy na kawałku foli aluminiowej i przykrywamy. Pieczmy ok 40 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia wyjmujemy je z folii po czym ponownie pieczemy jeszcze 5 minut.
Smacznego
Chyba się skuszę na ten przepis...może jutro na obiad:)
OdpowiedzUsuńbuźka
Daj znać jak ci smakowało ok
UsuńPrzyjeżdżam na obiad:]
OdpowiedzUsuńOk nie ma problemu :)
UsuńPyszne musi być! I to może być kolejna, świetna wersja piersi zawiniętej w ciasto francuskie :)
OdpowiedzUsuńNo nie głupi pomysł powiem szczerze i podoba mi się :)
Usuńfajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Wygląda bardzo zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńale bym zjadła :) pyszności!!
OdpowiedzUsuńMoja ukochana świnokura. Nie jadłam z camembertem, ale spróbuję...
OdpowiedzUsuń