Domowe chipsy o smaku gyros
Moim zdaniem te chipsy nie mają porównania do tych kupnych. Szczerze to wolę trochę czasu poświęcić i sama zrobić od czasu do czasu niż zajadać się tą chemią z paczki. Nie powiem od czasu do czasu u kogoś poczęstuję się chipsem. Najważniejsze jest to w nich, że nie zawierają ani grama chemii, no może przyprawy gyros ciut :)
Składniki:
- ziemniaki
- sól
- przyprawa gyros
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy w bardzo cieniuteńkie talarki i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu chipsów wyjmujemy je na ręcznik kuchenny aby tłuszcz obleciał. Doprawiamy przyprawą gyros i solą. Smacznego
robiłam kiedyś paprykowe, ale jakoś mi nie podeszły - już wolę raz na ruski rok kupić gotowe. Może kiedyś zrobię jeszcze z jedną próbę i się przekonam:)
OdpowiedzUsuńKwestia gustu :)
UsuńO, ale fajne ;)
OdpowiedzUsuńsuperowe są! a wyglądają lepiej niż te kupne:)
OdpowiedzUsuńCo domowe to domowe, pycha!
OdpowiedzUsuńmmmm a ja chętnie posmakuję;-)
OdpowiedzUsuńJutro wypróbuje twój przepis:) Obserwuję i liczę na rewanż :)
OdpowiedzUsuń