Domowe chipsy o smaku gyros

Moim zdaniem te chipsy nie mają porównania do tych kupnych. Szczerze to wolę trochę czasu poświęcić i sama zrobić od czasu do czasu niż zajadać się tą chemią z paczki. Nie powiem od czasu do czasu u kogoś poczęstuję się chipsem. Najważniejsze jest to w nich, że nie zawierają ani grama chemii, no może przyprawy gyros ciut :) 
Składniki:
  • ziemniaki
  • sól
  • przyprawa gyros
  • olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:

Ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy w bardzo cieniuteńkie talarki i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu chipsów wyjmujemy je na ręcznik kuchenny aby tłuszcz obleciał. Doprawiamy przyprawą gyros i solą. Smacznego  








 


7 komentarzy:

  1. robiłam kiedyś paprykowe, ale jakoś mi nie podeszły - już wolę raz na ruski rok kupić gotowe. Może kiedyś zrobię jeszcze z jedną próbę i się przekonam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. superowe są! a wyglądają lepiej niż te kupne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm a ja chętnie posmakuję;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jutro wypróbuje twój przepis:) Obserwuję i liczę na rewanż :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka