Ciastka francuskie z białym serem



Składniki
1 jajko
5 łyżek mleka
1 opakowanie cukru wanilinowego
250 g sera białego półtłustego
1 czubata łyżka cukru pudru
1 gotowe ciasto francuskie

Przygotowanie
Ser przekładamy do miseczki, dodajemy cukier puder, cukier wanilinowy i mleko. Całość dokładnie blendujemy. Masę odkładamy na bok. Następnie rozwijamy ciasto francuskie i przekładamy na nie masę serową. Zwijamy w rulon i kroimy ostrym nożem w paski ok 1 cm. układamy na blaszce wysmarowanej odrobiną tłuszczu lub wyłożonej papierem do pieczenia. Rozkłóconym jajkiem smarujemy wierzch ciastek. Ciastka pieczemy w 200 st C, ok 20-25 minut.


14 komentarzy:

  1. Wyglądają bardzo smakowicie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie jadłam takich deserów ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają super, przepis zapisuję, niedługo zrobię! :)
    >FOXYDIET<

    OdpowiedzUsuń
  4. w sam raz gdy nagle napadnie nas ochota na słodkie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciasto francuskie ma w sobie to "coś" :D Bardzo smaczne zawijaski :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudownie łatwe i bajecznie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo smacznie wyglądają

    OdpowiedzUsuń
  8. To jedna z moich ulubionych wersji na ciastka francuskie :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka