Surówka z kiszonych ogórków z cebulą i marchewką


Składniki
Pół cebuli
5 dużych ogórków kiszonych
1 średnia marchewka
1 łyżeczka koperku
3 łyżeczki oleju
Pieprz do smaku
1,5 łyżeczki cukru

Przygotowanie
Ogórki i marchewkę szatkujemy na cienkie plasterki na szatkownicy. Kroimy cebulę w kosteczkę i wrzucamy do ogórków. Następnie  dodajemy koperek. Doprawiamy pieprzem, cukrem i olejem. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby surówka się przegryzła. 


Smacznego!


10 komentarzy:

  1. W moim guście ta surówka :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Zastanawiałam się jaką jutro zrobić surówkę.
    Dziękuję za pomysł.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna. Uwielbiam takie dodatki do obiadu :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. kupowałam takie gotowe w słoiku ale chyba swoja jest lepsza

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bez porównania kochana :)
      Oczywiście, że lepsza.

      Usuń
  5. robię podobną ale bez marchewki.

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka