Makaron ze szpinakiem i z dwoma serami

Składniki
2 łyżki masła
Dowolny makaron
Pieprz do smaku
100 g sera feta
500 g mrożonego szpinaku
1/3 łyżeczki suszonego czosnku
2 duże serki topione o dowolnym smaku

Przygotowanie
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mrożony szpinak i smażymy ok 15 minut. Do usmażonego i rozpuszczonego szpinaku dodajemy pokruszony ser feta oraz w całości serki topione. Całość smażymy na malutkim ogniu co chwilę mieszając. Doprawiamy do smaku czosnkiem i pieprzem. Jeśli sos będzie według Was za mało słony, to możecie dodać więcej szpinaku lub po prostu dosolić. Podajemy z dowolnym makaronem.


Smacznego!

15 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszelkie makarony, szpinak i sery zresztą też, więc obiad akurat dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. szpinak i ser bardzo lubię łączyć ze sobą :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szpinak i ser uwielbiam! Na pewno zrobię!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. makaron, szpinak, ser i jesteśmy w niebie :) mmmm

    OdpowiedzUsuń
  5. O tak, szpinak z fetą to świetne połączenie! Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam makaron i szpinak - a to połączenie miażdży moje kubki smakowe. Trafiłam na twojego bloga przypadkowo, ale to był strzał w dziesiątkę. Masa świetnych przepisów i pewnie nie raz będę do Ciebie zaglądać + obserwuję.

    buziaki!
    http://ksiazkowa-przystan.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam makaron ze szpinakiem.
    Nie jadłam z fetą, dodaję parmezan.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zawsze uwielbiałam makarony, ostatnio uwielbiam ze szpinakiem, dzięki za przepis

    OdpowiedzUsuń
  9. Mniam! Narobiłaś mi smaka!

    OdpowiedzUsuń
  10. Pycha wyszło :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Szybkie, proste i smaczne, nawet nie wiem czy nie lepsze po ponownym podgrzaniu - czego chcieć więcej

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka