Strzałkę w górę dostarczyły profilki.pl

poniedziałek, 21 września 2015

Sakiewki schabowe z cukinią



Składniki
2 łyżki masła
Sól, pieprz
1 duża cukinia
6 plastrów schabu
Papryka słodka
Przyprawa gyros
Czosnek granulowany

Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy na bardzo cieniutkie plasterki. Delikatnie oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Na środek układamy garstkę cukinii startej na dużych oczkach na tarce. Boki zbieramy i dociskamy do siebie i mocujemy wykałaczkami. Takie sakiewki oprószamy papryką słodką i przyprawą gyros. Tak przygotowane sakiewki układamy do naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy masłem. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 190 st C, ok 1 godziny. Podajemy z ziemniakami, frytkami, a nawet ryżem.




Pozdrawiam Natalia :)

12 komentarzy:

  1. WOW!!! ale fantastyczny pomysł! Normalnie muszę wypróbować! GENIALNE!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na podanie mięsa. Dodatkowa dekoracja na półmisku. Rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię cukinię, nawet wczoraj zrobiłam pyszny krem z cukinii, pycha. Ale nie widziałam jeszcze takiego pomysłu, muszę koniecznie spróbować. Dziekuję za inspirację:)

    OdpowiedzUsuń
  5. O mniam wygląda fantastycznie :)
    Uwielbiam blogi o gotowaniu , dodaje do obserwowanych :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)