Karkówka z woreczka z cebulą i ziemniakami


Dzisiaj przychodzę do was z daniem, które jest szybkie i proste. Podobną i gotową  mieszankę przypraw możemy kupić w sklepie z serii pomysł na, czy coś podobnego. Ja swoją karkówkę robię domowym sposobem i również wychodzi smaczna i soczysta. Najfajniejsze jest w tym przepisie to, że kroimy składniki, wrzucamy i samo się piecze. Nie musimy sterczeć nad karkówką i pilnować jej czy się nie przypala. Tylko od czasu do czasu przekręcić na drugą stronę woreczek. Mam nadzieję, że wam zasmakuje :)

Składniki
5 plastrów karkówki wieprzowej
5 dużych ziemniaków
4 duże cebule
Przyprawa do gyrosa lub karkówki
Pół łyżeczki czosnku
1 płaska łyżka ostrej musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżeczka majeranku
Sól, pieprz do smaku
Woreczki do pieczenia

Przygotowanie
Mięso myjemy, przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy, całość mieszamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ósemki, przekładamy do miski z mięsem. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w grubsze piórka i dodajemy do mięsa z ziemniakami. Całość ponownie mieszamy i przekładamy do woreczka do pieczenia. Taki pakunek układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku ok 1,5 do 2 godzin, aby mięso było miękkie.

Życzę smacznego 
Natalia :)

30 komentarzy:

  1. mój S uwielbia takie obiadki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Za samą karkówką nie przepadam ale tak upieczone ziemniaczki z cebulką to niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam :)

    Na sama myśl burczy mi w brzuchu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale pyszności.... Od razu zgłodniałam! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Łaaaał! jestem zdecydowanie na tak!

    OdpowiedzUsuń
  6. ta karkówka musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pyszny obiadek:) dawno nie jadłam takiego konkretu :) u mnie ostatnio występuje wszystko w wersji lżejszej i nie jestem na diecie, tylko jakoś tak po prostu :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Karkówka widać że soczysta, mięciutka mniam obiadek pyszności

    OdpowiedzUsuń
  9. u mnie w domu bardzo często się piecze w woreczku - mega wygoda i oszczędność czasu

    OdpowiedzUsuń
  10. zjadłabym z wielkim smakiem ale niestety na diecie jestem, aż ślinka cieknie

    OdpowiedzUsuń
  11. mmm... zdjęcia podpowiadają mi, że było PRZEPYSZNIE!

    OdpowiedzUsuń
  12. Znalazłam ten blog przez Twój blog kosmetyczny.
    A tu proszę, świetny blog kulinarny :)
    Obserwuję i zostaję na dłużej :D

    OdpowiedzUsuń
  13. jakie pyszności! mm.. świetny blog!
    obserwuję i będzie mi bardzo miło, jeśli także mnie zaobserwujesz- jeśli Ci się spodoba :)

    positivelittlethink.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  14. mmm... ale pyszności! :) świetny blog!
    obserwuję i będzie mi bardzo miło, jeśli także mnie zaobserwujesz- jeśli Ci się spodoba :)

    positivelittlethink.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  15. Coś dla mojego męża :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. takie obiady lubię, konkretne danie:)

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiam takie dania!! Zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Marta z Sochaczewa6 października 2015 16:15

    Uwielbiam taką karkóweczkę tylko że ja jeszcze do tego daję ketchup i musztardę miodową :D Jak nie mam musztardy miodowej to zwykłą musztardę sarepską i miód :D Moje chłopaki uwielbiają taką karkóweczkę z ziemniaczkami :D Pozdrawiam Natalka :D Fajnie tu zajrzeć i czerpać inspiracje z Twoich przepisów :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Wlasnie dzisiaj robie :) Mam pyszna kaekowwczke (ze swiniobicia)dobrze ze znalazlam ten przepis bo chcialam karkowke w kawalku wlozyc :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Witam.
    W ilu stopniach i czy z termoobiegiem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W 180/190 st C i bez termoobiegu :)

      Pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka