Makaron ze szpinakiem i z dwoma serami
Składniki
2 łyżki masła
Dowolny makaron
Pieprz do smaku
100 g sera feta
500 g mrożonego szpinaku
1/3 łyżeczki suszonego czosnku
2 duże serki topione o dowolnym smaku
Przygotowanie
2 łyżki masła
Dowolny makaron
Pieprz do smaku
100 g sera feta
500 g mrożonego szpinaku
1/3 łyżeczki suszonego czosnku
2 duże serki topione o dowolnym smaku
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mrożony szpinak i smażymy ok 15 minut. Do usmażonego i rozpuszczonego szpinaku dodajemy pokruszony ser feta oraz w całości serki topione. Całość smażymy na malutkim ogniu co chwilę mieszając. Doprawiamy do smaku czosnkiem i pieprzem. Jeśli sos będzie według Was za mało słony, to możecie dodać więcej szpinaku lub po prostu dosolić. Podajemy z dowolnym makaronem.
Smacznego!
Uwielbiam wszelkie makarony, szpinak i sery zresztą też, więc obiad akurat dla mnie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie jadło :)
OdpowiedzUsuńszpinak i ser bardzo lubię łączyć ze sobą :)
OdpowiedzUsuńSzpinak i ser uwielbiam! Na pewno zrobię!:)
OdpowiedzUsuńPychotka, lubię takie dania:)
OdpowiedzUsuńmakaron, szpinak, ser i jesteśmy w niebie :) mmmm
OdpowiedzUsuńO tak, szpinak z fetą to świetne połączenie! Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam makaron i szpinak - a to połączenie miażdży moje kubki smakowe. Trafiłam na twojego bloga przypadkowo, ale to był strzał w dziesiątkę. Masa świetnych przepisów i pewnie nie raz będę do Ciebie zaglądać + obserwuję.
OdpowiedzUsuńbuziaki!
http://ksiazkowa-przystan.blogspot.com/
Uwielbiamy takie makarony <3
OdpowiedzUsuńpyszna propozycja ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam makaron ze szpinakiem.
OdpowiedzUsuńNie jadłam z fetą, dodaję parmezan.
Pozdrawiam:)
Zawsze uwielbiałam makarony, ostatnio uwielbiam ze szpinakiem, dzięki za przepis
OdpowiedzUsuńMniam! Narobiłaś mi smaka!
OdpowiedzUsuńPycha wyszło :)
OdpowiedzUsuńSzybkie, proste i smaczne, nawet nie wiem czy nie lepsze po ponownym podgrzaniu - czego chcieć więcej
OdpowiedzUsuń