Placuszki dyniowo - cebulowe
Składniki
3 jajka
Olej do smażenia
Sól i pieprz do smaku
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 duża cebula pokrojona w piórka
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
300g startej na tarce jarzynowej dyni
Przygotowanie
3 jajka
Olej do smażenia
Sól i pieprz do smaku
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 duża cebula pokrojona w piórka
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
300g startej na tarce jarzynowej dyni
Przygotowanie
Obraną i startą na tarce dynię przekładamy do większej miski, dodajemy jajka, cebulę, mąki i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni formujemy placuszki i smażymy na złoty kolor. Gotowe :)
dobra alternatywa :D bo placków ziemniaczanych nie lubię :) jadłam kiedyś zrobione w podobny sposób, ale zamiast dyni użyłam cukinii :D pycha!
OdpowiedzUsuńNie przepadam za plackami.
OdpowiedzUsuńJem obiadek dziś i sprawdzam twojego bloga i patrzę: to samo. Ale się porobiło! :)
OdpowiedzUsuńzaczytanabella
dyniowe do tej pory robiłam tylko na słodko, wytrawne muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione placuszki :) Ja do tego robię sos czosnkowy na jogurcie naturalnym :)
OdpowiedzUsuńchętnie bym je zjadła ;)
OdpowiedzUsuńLubię placki, ale dyniowych jeszcze nie jadłam, z chęcią bym wypróbowała :-)) Aż mam smaka :-)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za plackami, chociaż bananowe mi smakują. Na te też się skuszę :)
OdpowiedzUsuńwygladaja oblednie :))
OdpowiedzUsuń