Ciasto z porzeczkami
Składniki
Kostka miękkiego masła
Nie cała szklanka cukru
4 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
1,5 szklanki maki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Porzeczki
Przygotowanie
Ucieramy miękkie masło z
cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Do tej masy
dodajemy mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i miksujemy.
Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy w 180 stopni i ok 50 minut. Na ciasto można posypać kruszonkę
jak kto woli.
Smacznego!
masz już u siebie porzeczki ??:)
OdpowiedzUsuńNie, to są mrożone :)
OdpowiedzUsuńO to samo chciałam zapytać... wydawało mi się za wcześnie na porzeczki. Ale smaka narobiłaś.
OdpowiedzUsuńCiasto z porzeczkami, pojadłabym :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
wczoraj robilam dokladnie takie samo ciasto ale z rabarbarem w srodku :)
OdpowiedzUsuńgdybym tylko posiadała porzeczki pobiegłabym piec:D pyszności!
OdpowiedzUsuńnabrałam ochotę na takie domowy wypieki :)
OdpowiedzUsuńpycha! :)
OdpowiedzUsuńdo kawki w sam raz!
Witam serdecznie!!!!Ciasto na 6 pyszne i bardzo szybko się robi!!!!Pozdrawiam dziękuję.P.S.Przepis zapisany w zeszyciku.
OdpowiedzUsuń