Mielońce z natką :)
Dzisiaj przedstawiam wersję kotletów drobiowych z natką pietruszki. Jest to urozmaicenie zwykłych kotlecików z małym zielonym dodatkiem.
Składniki:
Mięso mielone z piersi kurczaka
Pół szklanki ugotowanego ryżu
1,5 cebuli
Sól i pieprz do smaku
Pęczek natki pietruszki
Jajko
Bułka tarta
Panierka:
Bułka tarta
3 Jajka
Przygotowanie:
Przekładamy mięso do miseczki. Dodajemy ugotowany ryż, pokrojoną natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz. Cebulę obieramy i jedną kroimy w kosteczkę po czym przesmażamy. Drugą połówkę cebuli ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach (jak na placki ziemniaczane) i dodajemy do masy mięsnej. Wsypujemy na oko bułkę tartą aby zagęścić masę oraz dodajemy usmażoną cebulkę. Wyrabiamy masę i formujemy kotlety. Obtaczamy je w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolorek.
Smacznego :)
taki kotlet to nie jest jakaś filozofia
OdpowiedzUsuńNa moim blogu niestety nie znajdziesz wyszukanych potraw.
UsuńSą najzwyklejsze jakie moga być.
A uwiez mi że dla niektórych taki kotlet jest filozofią. Znam wiele beztalenci, które nie umieją sałatki nawet zrobić.
Pozdrawiam
Też uważam, że aby zrobić naprawdę pyszny kotlet to nie jest to takie hop siup.
UsuńMmm pyszne musiały być ;)
OdpowiedzUsuńOj, zrobiłaś mi ochotę :D U mnie się smaży kurczaczek :P
OdpowiedzUsuńto fakt zwykłe kotlety, ale nie każdy potrafi zrobić i często się łapię, że to co dla mnie oczywiste, dla niektórych nie musi być, gdy się mnie o to pytają. A w wyszukiwarce google najczęściej ludzie szukają pomysłów na klasykę lub to, co proste (bo te osoby często zaczynają i nie zawsze mają osoby, które pomogą).
OdpowiedzUsuńale fajne ! z ryzem jeszcze nie jadlam :)
OdpowiedzUsuńciekawa odmiana:D mniam
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają. Wypróbuję na niedzielny obiad ;)
OdpowiedzUsuńDodaję do obserwowanych :)
Jaka miła odmiana dla zwykłych mielonych!
OdpowiedzUsuńTeściowa kiedyś takie zrobiła, ale przyznam, że niezbyt przypadły mi do gustu :)
OdpowiedzUsuńsame pyszności tutaj u Ciebie :))
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na kotlety :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuń