Szybka surówka z pekińskiej

Składniki:
  • pół główki kapusty pekińskiej                               
  • pół cebuli 
  • szczypta cukru
  • sól do smaku
  • pieprz
  • marchewka
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka majonezu 
Przygotowanie: 

Kroimy drobno kapustę i przekładamy do miski. Obieramy marchewkę, jabłka i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, wrzucamy do miski z kapustą. Dodajemy przyprawy i mieszamy razem z majonezem. Całość wstawiamy do lodówki na 15 minut, aby się surówka przegryzła.

15 komentarzy:

  1. Taką robię ,ale dodaję jeszcze jaja gotowane!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. śliczna córcia :)
    a surówka prawie jak moja, ja nie dodaję cebuli, za to dodaję sok z cytryny

    OdpowiedzUsuń
  3. O robię dość podobną do mięsa czasami - pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. prosta do zrobienia, a jaki smak obłędny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dokładnie tak dziewczyny te najprostsze czasami są najsmaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię takie szybkie i smaczne przepisy...:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja również robię podobną, ale bez jabłka, następnym razem razem muszę wypróbować z tym dodatkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Powiem Ci Kasiu, że z jabłkiem jest o wiele smaczniejsza.

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam:) do obiadu pycha!

    OdpowiedzUsuń
  10. Super suróweczka. Chętnie ją zrobię do ziemniaków i jakiegoś mięsa. Zapisuję przepis. P.s. A córeczka na zdjęciu prezetuje się rozkosznie. Prześliczna. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka