Szybka surówka z pekińskiej
Składniki:
- pół główki kapusty pekińskiej
- pół cebuli
- szczypta cukru
- sól do smaku
- pieprz
- marchewka
- 2 jabłka
- 1 łyżka majonezu
Przygotowanie:
Kroimy drobno kapustę i przekładamy do miski. Obieramy marchewkę, jabłka i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, wrzucamy do miski z kapustą. Dodajemy przyprawy i mieszamy razem z majonezem. Całość wstawiamy do lodówki na 15 minut, aby się surówka przegryzła.
Taką robię ,ale dodaję jeszcze jaja gotowane!!!
OdpowiedzUsuńTeż tak można :)
Usuńśliczna córcia :)
OdpowiedzUsuńa surówka prawie jak moja, ja nie dodaję cebuli, za to dodaję sok z cytryny
O robię dość podobną do mięsa czasami - pycha :)
OdpowiedzUsuńSzybka, prosta, a jak smaczna!
OdpowiedzUsuńprosta do zrobienia, a jaki smak obłędny :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak dziewczyny te najprostsze czasami są najsmaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńpodoba mi sie dodatek cebuli.
OdpowiedzUsuńLubię takie szybkie i smaczne przepisy...:)
OdpowiedzUsuńprosta, a jaka smaczna!:)
OdpowiedzUsuńJa również robię podobną, ale bez jabłka, następnym razem razem muszę wypróbować z tym dodatkiem :)
OdpowiedzUsuńPowiem Ci Kasiu, że z jabłkiem jest o wiele smaczniejsza.
OdpowiedzUsuńUwielbiam:) do obiadu pycha!
OdpowiedzUsuńSuper suróweczka. Chętnie ją zrobię do ziemniaków i jakiegoś mięsa. Zapisuję przepis. P.s. A córeczka na zdjęciu prezetuje się rozkosznie. Prześliczna. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam Cię do siebie ponownie :)
Usuń