Pierś z kurczaka w sezamie
Składniki:
- pierś z kurczaka
- bułka tarta
- sezam
- jajka
- pieprz,sól
- olej do smażenia
Rozbijamy
piersi z kurczaka na ok 1 cm . Solimy, pieprzymy. Jajka
rozkłócamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Bułkę tartą oraz sezam
wsypujemy do naczynia i mieszamy. Kotlety panierujemy systemem:
bułka-jajo-bułka. Smażymy na złoty kolor.
bardzo smaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuńO, tak kurczaka jeszcze nie jadłam. Pyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na kurczaka inaczej:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię tak przyrządzoną pierś kurczaczka :)
OdpowiedzUsuńteż robię tak pierś z kurczaka, ale panieruję w mące:)
OdpowiedzUsuńLubię! Robiłam nie raz :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam koleżankę krakowiankę ;)
Dziękuję za pozdrowienia:)
Usuńpycha!
OdpowiedzUsuń