Roladki z indyka w sosie
Składniki:
Rozbijamy indyka na cienkie plasterki solimy i oprószamy pieprzem.Układamy kawałek serka, papryki zwijamy i spinamy wykałaczkami. Następnie panierujemy je w mące i obsmażamy je lewa prawa na maśle. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Robimy teraz sos. Wlewamy przecier pomidorowy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy kostki rosołowe, cukier, powidła, sól, pieprz, bazylię i zagotowujemy. Takim sosem zalewamy roladki. Ścieramy marchew na grubych oczkach i posypujemy sos. Wkładamy do piekarnika na 40 minut pod folią aluminiową. Sos powinien smakować słodko kwaśno.
- 5 szt filetu z indyka pokrojonego w plastry
- 1 serek topiony dowolny smak
- papryka konserwowa
- sól,pieprz
- pół marchewki
- przecier pomidorowy w kartoniku
- 1,5 szklanki zimnej wody
- 1,5 kostki rosołowej
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki powideł
- szczypta bazylii
Rozbijamy indyka na cienkie plasterki solimy i oprószamy pieprzem.Układamy kawałek serka, papryki zwijamy i spinamy wykałaczkami. Następnie panierujemy je w mące i obsmażamy je lewa prawa na maśle. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Robimy teraz sos. Wlewamy przecier pomidorowy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy kostki rosołowe, cukier, powidła, sól, pieprz, bazylię i zagotowujemy. Takim sosem zalewamy roladki. Ścieramy marchew na grubych oczkach i posypujemy sos. Wkładamy do piekarnika na 40 minut pod folią aluminiową. Sos powinien smakować słodko kwaśno.
uwielbiam różne roladki,te wygladają bardzo smakowicie
OdpowiedzUsuńBardzo ładne roladki :) Jesli moglabym ci cos zasugerowac, to sprobuj gotowac bez kostek rosołowych. Bedzie zdrowiej i smaczniej, chociaz moze trudno ci w to uwierzyc ;)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia :)
Tak naprawdę to nie trzeba w ogóle kostek do tego sosu i borowikowego,ale dla ułatwienia...
Usuń