Naleśniki z masłem z nerkowców i mixem orzechowym


Składniki 
1 jajko
1 cukier wanilinowy
2 szklanki mąki
Szczypta soli
Ok 4 szklanki mleka - do uzyskania jednolitej i lejącego ciasta.

Łączymy wszystkie składniki na jednolitą masę i smażymy naleśniki.

Dodatkowo - masło z nerkowców np. Primavika oraz miix orzechowy crunchy.

Na usmażone naleśniki nakładamy po łyżce masła i składamy w trójkąty. Podsmażamy na masełku. Podajemy ze śmietaną lub same.


Smacznego!

17 komentarzy:

  1. Wspaniałe :-) uwielbiam naleśniki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. masło z nerkowców? to trzeba wypróbować :)lubię te orzechy, wszytko wygląda smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię naleśniki! Pychota ;) Na słodko najczęściej robię z twarożkiem, a na słono z pieczarkami i żółtym serem lub z warzywami i kurczakiem - mniam! ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Twoje naleśniki wyglądają bardzo apetycznie.
    Na ich widok, naszła mnie ochota.
    Jutro na obiad zrobię zrobię naleśniki.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. naleśniki z masłem orzechowym, które tak lubię, muszą być boskie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. z masłem orzechowym są boskie :)
    i jeszcze podsmażone na masełku - pychota

    OdpowiedzUsuń
  7. wyglądają pysznie, nie jadłam nigdy z masłem orzechowym, muszę spróbować
    Dyed Blonde

    OdpowiedzUsuń
  8. Mmm ale pyszności! :))
    Uwielbiam naleśniki <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Też nigdy nie jadłam takich.

    OdpowiedzUsuń
  10. Wpadłam do Ciebie zobaczyć te kwiatuszki co mówiłaś, a ty mnie zbombardowałaś taką ilością słodkości, aż mnie oczy bolą ! Pycha ! :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka