Pierogi z truskawkami



Składniki
Mąka
Szczypta soli
Ciepła woda
1 łyżka oleju
Truskawki
2 łyżki cukru

Przygotowanie
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze i zasypać dwoma łyżkami cukru.
Z mąki, wody, soli i oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować je na cienki placek (maksimum dwumilimetrowy). Szklanką wykrawać kółka, nakładać na nie truskawki i dokładnie sklejać brzegi. Gotować w dużej ilości wrzątku, aż pierogi wypłyną na wierzch. Odsączyć, podawać na ciepło ze śmietanką.

Pozdrawiam Natalia :)

10 komentarzy:

  1. bARDZO PYSZNIE WYGLĄDAJĄ DO TEGO ŚMIETANA I CUKIER I MAMY OBIAD MISTRZÓW:)
    kokieteriasmaku@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Wczoraj robiłam, niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. obowiązkowe w sezonie letnim:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj jak ja lubię pierogi z truskaweczką :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam pierogi z truskawkami! Dziękuję za odwiedziny na moim blogu i pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka