Schab pieczony bez kości na kanapkę


Składniki:
1 kg schabu bez kości
Majeranek
Czosnek
Sól, pieprz
Tymianek
1 łyżka oliwy

Przygotowanie:
Mięso myjemy i przekładamy do miski. Wsypujemy wszystkie przyprawy, oliwę i nacieramy mięso. Schab zostawiamy pod przykryciem w misce na ok 2-3 godzinki, aby mięso się zamarynowało. Ilość przypraw do marynaty zależy od Was. Ja sypię na oko :) Taki zamarynowany schab przekładamy do rękawa i pieczemy w brytfannie ok 2 godzin. Kroimy, gdy mięso całkiem wystygnie.

Smacznego :)

8 komentarzy:

  1. ja tak pieke piers z kurczaka na kanapeczki:")

    OdpowiedzUsuń
  2. kanapeczki z takim schabikiem bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pieczone mięso :) obojętnie, czy to schab łopatka czy boczek :D:D:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy sama nie robię takich rzeczy, ale fajnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale mi narobiłaś smaka........

    OdpowiedzUsuń
  6. Nataleczko,
    przeglądnęłam sporo Twoich postów.
    Są świetne. Wiem, że skorzystam z przepisów.
    Pozdrawiam serdecznie:)*

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka