Schab pieczony bez kości na kanapkę
Składniki:
1 kg schabu bez kości
Majeranek
Czosnek
Sól, pieprz
Tymianek
1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
Mięso myjemy i przekładamy do miski. Wsypujemy wszystkie przyprawy, oliwę i nacieramy mięso. Schab zostawiamy pod przykryciem w misce na ok 2-3 godzinki, aby mięso się zamarynowało. Ilość przypraw do marynaty zależy od Was. Ja sypię na oko :) Taki zamarynowany schab przekładamy do rękawa i pieczemy w brytfannie ok 2 godzin. Kroimy, gdy mięso całkiem wystygnie.
Smacznego :)
Na kanapeczki super :-)
OdpowiedzUsuńja tak pieke piers z kurczaka na kanapeczki:")
OdpowiedzUsuńkanapeczki z takim schabikiem bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pieczone mięso :) obojętnie, czy to schab łopatka czy boczek :D:D:D
OdpowiedzUsuńNigdy sama nie robię takich rzeczy, ale fajnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaka........
OdpowiedzUsuńNataleczko,
OdpowiedzUsuńprzeglądnęłam sporo Twoich postów.
Są świetne. Wiem, że skorzystam z przepisów.
Pozdrawiam serdecznie:)*
Dziękuję za miłe słowa :)
Usuń