Ciasto agrestowo, porzeczkowo truskawkowe



Składniki
5 jajek
1 kostka masła
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki pszennej
1 opakowanie cukru wanilinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Porzeczki, agrest, truskawki  ilość według uznania.


Przygotowanie
Ucieramy miękkie masło z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Do tej masy dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i miksujemy. Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy w 180 stopni i ok 50 minut.  Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.



Smacznego!

16 komentarzy:

  1. Agrest... Dawaj mi tu kawałek:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie ciasta ucierane, czy też drożdzowe, zawsze szybko znikają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciasto na maśle? z owocami?? jestem na TAK!

    OdpowiedzUsuń
  4. I znowu pyszności :) Uwielbiam kwaskowaty smak agrestu i porzeczek w ciastach :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda apetycznie :) Muszę pokazać je mamie, bo mamy dużo porzeczek i nie wiedziałyśmy co z nimi zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam ponieważ jest bardzo szybkie w wykonaniu, a jakie pyszne.
      Jeśli nie macie pomysłu na porzeczki to zamroźcie je na tacce, a potem przesypcie do woreczków foliowych i jak znalazł porzeczki na zimę do ciasta :)

      Usuń
    2. też tak mrożę porzeczki :)
      ps. pyszne sezonowe ciacho :)

      Usuń
  6. Ciasto wygląda bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Baaardzo lubię takie ciasta - Twoje wygląda niezwykle apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglada niesamowicie pysznie, mój chłopak jest cukiernikiem wiec sie za to zabierze :D

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com Odpowiadam na każdą obserwacje i propozycje wejść w linki :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Genialne, zjadłabym kawałek.

    OdpowiedzUsuń
  10. Takie wypełnione letnimi owocami musiało smakować obłędnie! :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka