Ciastka francuskie z białym serem



Składniki
1 jajko
5 łyżek mleka
1 opakowanie cukru wanilinowego
250 g sera białego półtłustego
1 czubata łyżka cukru pudru
1 gotowe ciasto francuskie

Przygotowanie
Ser przekładamy do miseczki, dodajemy cukier puder, cukier wanilinowy i mleko. Całość dokładnie blendujemy. Masę odkładamy na bok. Następnie rozwijamy ciasto francuskie i przekładamy na nie masę serową. Zwijamy w rulon i kroimy ostrym nożem w paski ok 1 cm. układamy na blaszce wysmarowanej odrobiną tłuszczu lub wyłożonej papierem do pieczenia. Rozkłóconym jajkiem smarujemy wierzch ciastek. Ciastka pieczemy w 200 st C, ok 20-25 minut.


14 komentarzy:

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka