Kotlety siekane - druga wersja
Składniki
2 jajka
500 g piersi z kurczaka
2 łyżki kukurydzy konserwowej
2 średnie marchewki
1/3 łyżeczki tymianku
1/3 łyżeczki czosnku
1 płaska łyżeczka majeranku
Sól i pieprz do smaku
1/3 łyżeczki kurkumy
1/3 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Olej do smażenia
Przygotowanie
Mięso kroimy w 0,5 cm kostkę. Przekładamy do miski. Ścieramy marchewki na tarce jarzynowej o grubszych oczkach. Dodajemy do mięsa i doprawiamy wszystkimi przyprawami. Następnie dodajemy jajka, mąki, kukurydzę oraz ocet. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na pół godziny, aby mięso się zamarynowało. Z zamarynowanego mięsa tworzymy placki na patelni i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Podajemy z frytkami, ziemniakami gotowanymi i dowolną surówka.
Smacznego!
Zarąbiste ! :D
OdpowiedzUsuńŚwietne, takich jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
wygląda na prawdę smacznie !
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis! Takich nie robiłam. :)
OdpowiedzUsuńrobiłam takie tylko,że z serem,jajkiem i trochę mąki :)
OdpowiedzUsuńTak naprawdę można wszystko dodać :)
Usuńsame też na pewno będą pyszne!
OdpowiedzUsuńFantastyczne. Zjadłabym z chęcią.
OdpowiedzUsuńSpałaszowałabym :)
OdpowiedzUsuńte kotleciki są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kotleciki! Zrobiłam się głodna, a już późno ;)
OdpowiedzUsuń