Surówka z kapusty pekińskiej z marchweką


Składniki
1 jabłko
2 marchewki
1 średnia cebula
2 łyżki majonezu
Sól i pieprz do smaku
Mała główka kapusty pekińskiej

Przygotowanie
Kapustę przekrawamy wzdłuż i kroimy w cieniutkie paseczki. Obieramy marchew, jabłko i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem łączymy i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę odstawiamy do lodówki na 30 minut, aby się przegryzła.


Smacznego!

8 komentarzy:

  1. też taką robię :) i Krzyś bardzo ją lubi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię tę surówkę :) ja zamiast majonezu daję jogurt naturalny, ale to tylko dlatego żeby była lżejsza :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja ulubiona surówka, ale ja podaję z jogurtem naturalnym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam surowki z pekinskiej :))

    OdpowiedzUsuń
  5. najlepsze takie proste i szybkie surówki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dzisiaj robiłam na obiad rewelacja ;) najlepsza!

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka