Kokardki w sosie pleśniowo serowym z kurczakiem


Składniki
250g pieczarek
2 serki topione
Pieprz i sól do smaku
1/3 śmietany kremówki
250g makaronu kokardki
50g sera pleśniowego lazur
Szczypta czosnku suszonego
500g podwójnej piersi z kurczaka

Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w 1 cm kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ok 10 minut. Usmażonego kurczaka przekładamy do miski. Na tej samej patelni smażymy pieczarki, pokrojone wcześniej w plasterki. Gdy już pieczarki mamy osmażone, dodajemy do nich mięso, serki topione, ser lazur i roztapiamy, aby powstał sos. Na sam koniec dodajemy śmietankę i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą czosnku do smaku. Gotujemy na małym ogniu jeszcze ok 3  minut. Podajemy ciepły sos z makaronem.


5 komentarzy:

  1. jedna z potraw, które nie wyglądają pięknie, ale w smaku są niebiańskie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda przepysznie! :) bardzo lubię makarony w każdym wydaniu! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takim makaronem nie pogardzę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. póki co plesniowego serka nie moge jesc, ale uwielbiam takie sosiki ! :)

    niebo w gebie :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka