Placuszki dyniowo - cebulowe

Składniki
3 jajka
Olej do smażenia
Sól i pieprz do smaku
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 duża cebula pokrojona w piórka
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
300g startej na tarce jarzynowej dyni

Przygotowanie
Obraną i startą na tarce dynię przekładamy do większej miski, dodajemy jajka, cebulę, mąki i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni formujemy placuszki i smażymy na złoty kolor. Gotowe :)


9 komentarzy:

  1. dobra alternatywa :D bo placków ziemniaczanych nie lubię :) jadłam kiedyś zrobione w podobny sposób, ale zamiast dyni użyłam cukinii :D pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jem obiadek dziś i sprawdzam twojego bloga i patrzę: to samo. Ale się porobiło! :)
    zaczytanabella



    OdpowiedzUsuń
  3. dyniowe do tej pory robiłam tylko na słodko, wytrawne muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moje ulubione placuszki :) Ja do tego robię sos czosnkowy na jogurcie naturalnym :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię placki, ale dyniowych jeszcze nie jadłam, z chęcią bym wypróbowała :-)) Aż mam smaka :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie przepadam za plackami, chociaż bananowe mi smakują. Na te też się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka