Kotlet schabowy marynowany w sosie Barbecue



Składniki
4 jajka
Bułka tarta
Olej do smażenia
Sól i pieprz do smaku
5 plastrów schabu bez kości
4 łyżki sosu barbecue np. Folwark


Przygotowanie
Mięso dokładnie myjemy i rozbijamy na cienkie kotlety. Doprawiamy solą, pieprzem i sosem barbecue. Całość dokładnie wcieramy w mięso i przekładamy do miski. Mięso wkładamy do lodówki na ok 1-2 godziny, aż się zamarynuje. W misce roztrzepujemy jajka, a do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Kotlety maczamy najpierw w jajku, a potem w bułce. Tak przygotowanie mięso smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Życzę smacznego :)

9 komentarzy:

  1. sos barbecue jest wspaniałym dodatkiem do mięsa .... polecam zrobienie domowego

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis,zwłaszcza w tej marynacie musi smakować fantastycznie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł, muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawie, ciekawie! xxx

    http://ewhem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawy przepis. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zawsze to ciekawie popróbowac cos innego. Kotlecik wygląda smakowicie:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. pysznie wygladaja :) lubie sosy bbq

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka