Pierogi z truskawkami
Mąka
Szczypta soli
Ciepła woda
1 łyżka oleju
Truskawki
2 łyżki cukru
Przygotowanie
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze i zasypać dwoma łyżkami cukru.
Z mąki, wody, soli i oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować je na cienki placek (maksimum dwumilimetrowy). Szklanką wykrawać kółka, nakładać na nie truskawki i dokładnie sklejać brzegi. Gotować w dużej ilości wrzątku, aż pierogi wypłyną na wierzch. Odsączyć, podawać na ciepło ze śmietanką.
Z mąki, wody, soli i oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować je na cienki placek (maksimum dwumilimetrowy). Szklanką wykrawać kółka, nakładać na nie truskawki i dokładnie sklejać brzegi. Gotować w dużej ilości wrzątku, aż pierogi wypłyną na wierzch. Odsączyć, podawać na ciepło ze śmietanką.
Pozdrawiam Natalia :)
bARDZO PYSZNIE WYGLĄDAJĄ DO TEGO ŚMIETANA I CUKIER I MAMY OBIAD MISTRZÓW:)
OdpowiedzUsuńkokieteriasmaku@gmail.com
Wczoraj robiłam, niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńo uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńobowiązkowe w sezonie letnim:)
OdpowiedzUsuńidealne o tej porze roku :)
OdpowiedzUsuńOj jak ja lubię pierogi z truskaweczką :-)
OdpowiedzUsuńpychota:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pierogi z truskawkami! Dziękuję za odwiedziny na moim blogu i pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńmusiały być pyszne :)
OdpowiedzUsuńzjadłoby się :)
OdpowiedzUsuń