Pierś z kurczaka w jajeczku

Witam
Dzisiaj zapraszam na krótki przepis na kotlety z piersi kurczak podane w panierce jajecznej. Niby prościzna, ale jednak coś innego niż standardowy kotlet w bułce tartej. Dodam, że również smaczne jak nie lepsze :)



Składniki
Podwujna pierś z kurczaka
1 szklanka bułki tartej
Sól, pieprz do smaku
4 jajka

Przygotowanie
Mięso płuczemy i kroimy na mniejsze plastry. Rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i piepszem do smaku. Rozbijamy jajka do miseczki i dokładnie je razem mieszamy. Nastepnie maczamy każdy po kolei w bułce, a potem w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu na złoty kolor.


SMACZNEGO!!!

8 komentarzy:

  1. Często te proste przepisy są bardzo smaczne i jednak często są dobrym pomysłem na obiad :) Pozdrawiam.
    http://wkuchniumoniki.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  2. kurde, to musi być dobre. Na bank wypróbuje w domu!

    OdpowiedzUsuń
  3. nie ma to jak prostota:-), takie dania smakują najlepiej!

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię tak przygotowaną pierś kurczaka :)
    Zapraszam na domowe lody - prosty przepis ;)
    wenus-lifestyle

    OdpowiedzUsuń
  5. mmmmm... z pewnością uległabym takiej pokusie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. A... czyli odwrotnie niż zwykle... muszę tak spróbować.

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka