Pierś z kurczaka w jajeczku
Witam
Dzisiaj zapraszam na krótki przepis na kotlety z piersi kurczak podane w panierce jajecznej. Niby prościzna, ale jednak coś innego niż standardowy kotlet w bułce tartej. Dodam, że również smaczne jak nie lepsze :)
Składniki
Podwujna pierś z kurczaka
1 szklanka bułki tartej
Sól, pieprz do smaku
4 jajka
Przygotowanie
Mięso płuczemy i kroimy na mniejsze plastry. Rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i piepszem do smaku. Rozbijamy jajka do miseczki i dokładnie je razem mieszamy. Nastepnie maczamy każdy po kolei w bułce, a potem w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu na złoty kolor.
SMACZNEGO!!!
Często te proste przepisy są bardzo smaczne i jednak często są dobrym pomysłem na obiad :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńhttp://wkuchniumoniki.blogspot.co.uk/
kurde, to musi być dobre. Na bank wypróbuje w domu!
OdpowiedzUsuńnie ma to jak prostota:-), takie dania smakują najlepiej!
OdpowiedzUsuńLubię tak przygotowaną pierś kurczaka :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na domowe lody - prosty przepis ;)
wenus-lifestyle
Pyszne, też takie lubię :)
OdpowiedzUsuńmmmmm... z pewnością uległabym takiej pokusie :)
OdpowiedzUsuńA... czyli odwrotnie niż zwykle... muszę tak spróbować.
OdpowiedzUsuńapetyczna ta panierka
OdpowiedzUsuń