Ciasto z porzeczkami


Składniki
Kostka miękkiego masła
Nie cała szklanka cukru
4 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
1,5 szklanki maki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 
Porzeczki

Przygotowanie
Ucieramy miękkie masło z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Do tej masy dodajemy mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i miksujemy.  Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy w 180 stopni i ok 50 minut. Na ciasto można posypać kruszonkę jak kto woli.

Smacznego!

9 komentarzy:

  1. masz już u siebie porzeczki ??:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O to samo chciałam zapytać... wydawało mi się za wcześnie na porzeczki. Ale smaka narobiłaś.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciasto z porzeczkami, pojadłabym :)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. wczoraj robilam dokladnie takie samo ciasto ale z rabarbarem w srodku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. gdybym tylko posiadała porzeczki pobiegłabym piec:D pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  6. nabrałam ochotę na takie domowy wypieki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Witam serdecznie!!!!Ciasto na 6 pyszne i bardzo szybko się robi!!!!Pozdrawiam dziękuję.P.S.Przepis zapisany w zeszyciku.

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka