Rolada z kurczaka ze szpinakiem

Dzisiaj chciałabym przedstawić przepis na pyszną i szybką roladę z szpinakiem. Dla fanów kurczaka i szpinaku stanowi idealne połączenie.  Możemy takie cudo podać jako przystawkę ale i np. na obiad z sosem szpinakowym i pieczonymi ziemniaczkami.



Składniki
Duża podwójna pierś z kurczaka na 2 rolady
300g mrożonego szpinaku
Sól, pieprz
Czosnek granulowany
Folia aluminiowa


Przygotowanie
Szpinak przekładamy na patelnię, smażymy na wolnym ogniu, aż się rozpuści, ok 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Całość dokładnie mieszamy. Jedną połówkę kurczaka przekrawamy w szerz, ale nie do końca. Rozkładamy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso solimy i pieprzymy. Układamy na mięsie szpinak i zawijamy w rulon. Ja pomagałam sobie folią spożywczą, a następnie przekładałam w tzw cukierka do aluminiowej i dalej formowałam. Takiego cukierka pieczemy w piekarniku ok 50 minut w 190 st C. Gdy rolada ostygnie dopiero wtedy kroimy ostrym nożem. i podajemy.


******


******
Smacznego

13 komentarzy:

  1. dwie rzeczy które uwielbiam. Alee pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo chetnie bym wpadla na taka roladke :)

    OdpowiedzUsuń
  3. http://spisiocenablogow.blogspot.com/ zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja jestem wielbicielką i kurczaka, no i szpinaku więc to danie zdecydowanie dla mnie:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. domowe wędliny bardzo lubię, do takiej rolady się już długo zbieram:P

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę wypróbować :) Szczególnie dlatego, że uwielbiam szpinak :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jestem fanka i kurczaka i szpinaku, to coś dla mnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. znakomicie zrobiona ta roladka:) apetyczna!

    OdpowiedzUsuń
  9. fajne to cudo :) kurczak i szpinak to idealne połączenie dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka