Jajka faszerowane tuńczykiem

Dzisiaj podaję wam przepis na szybkie i pyszne jajka faszerowane tuńczykiem. Gościły one u nas na wigilii i od razu cały talerz mi sprzątnęli sprzed nosa :)
 
Składniki:
Puszka tuńczyka w zalewie
5 jajek ugotowanych na twardo
Sól, pieprz
Łyżka majonezu (można pominąć)
Jak kto lubi ogórek konserwowy pokrojony w drobniutką kosteczkę

Przygotowanie
Ugotowane jajka kroimy na pół, wydrążamy żółtka, które przekładamy do miseczki. Następnie dodajemy tuńczyka, ogórki, majonez, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. W otworki jajek nakładamy pastę i dekorujemy.


10 komentarzy:

  1. Fajny sposób na urozmaicenie jajek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste i dobre, fajne na zakąske ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam jajka faszerowane, zazwyczaj faszeruję pieczarkami i szynką,.

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna przekąska, przystawka. Musze takie zrobić :-) pysznie wyglądają

    OdpowiedzUsuń
  5. Musi świetnie smakować :) uwielbiam jajka, tuńczyka i kukurydzę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny wpisuję do zeszytu z przepisami :) Będzie jak znalazł na niejedną imprezkę ;) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. takie jajeczka, to ja zawsze i wszedzie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam takie jaja... są niezawodne na imprezkach :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jajko + tuńczyk to wg mnie jedno z lepszych połączeń ;D Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka