Jajka faszerowane tuńczykiem
Dzisiaj podaję wam przepis na szybkie i pyszne jajka faszerowane tuńczykiem. Gościły one u nas na wigilii i od razu cały talerz mi sprzątnęli sprzed nosa :)
Składniki:
Puszka tuńczyka w zalewie
5 jajek ugotowanych na twardo
Sól, pieprz
Łyżka majonezu (można pominąć)
Jak kto lubi ogórek konserwowy pokrojony w drobniutką kosteczkę
Przygotowanie
Ugotowane jajka kroimy na pół, wydrążamy żółtka, które przekładamy do miseczki. Następnie dodajemy tuńczyka, ogórki, majonez, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. W otworki jajek nakładamy pastę i dekorujemy.
Fajny sposób na urozmaicenie jajek :)
OdpowiedzUsuńProste i dobre, fajne na zakąske ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajka faszerowane, zazwyczaj faszeruję pieczarkami i szynką,.
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska, przystawka. Musze takie zrobić :-) pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuńświetnie:)
OdpowiedzUsuńMusi świetnie smakować :) uwielbiam jajka, tuńczyka i kukurydzę :)
OdpowiedzUsuńŚwietny wpisuję do zeszytu z przepisami :) Będzie jak znalazł na niejedną imprezkę ;) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńtakie jajeczka, to ja zawsze i wszedzie:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie jaja... są niezawodne na imprezkach :)
OdpowiedzUsuńJajko + tuńczyk to wg mnie jedno z lepszych połączeń ;D Uwielbiam!
OdpowiedzUsuń